Ανακαίνιση μικρού γραφείου

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ / Αθήνα, Ελλάδα
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ / Δεκέμβριος 2012
ΕΚΤΑΣΗ / 89 τ.μ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / Επαγγελματικός Χώρος
ΠΕΛΑΤΗΣ / Clinical Research oversight LTD

Η πλήρης αισθητική αναβάθμιση του συγκεκριμένου παλιού διαμερίσματος-έδρα της εταιρίας κλινικών ερευνών, στο κέντρο της Αθήνας, έγινε με πλήρη σεβασμό στην διαχρονική αρχιτεκτονική του ταυτότητα.

Η πρόκληση

Η εταιρεία κλινικών ερευνών, που χρησιμοποιούσε το διαμέρισμα ως έδρα, χρειαζόταν ένα μοντέρνο και φωτεινό χώρο που να ταιριάζει καλύτερα με το brand profile της και να καλύπτει πιο αποτελεσματικά τις ανάγκες της όσον αφορά τις συναντήσεις με τους πελάτες. Το διαμέρισμα, ωστόσο, διέθετε συγκεκριμένα αρχιτεκτονικά στοιχεία (ξύλινο πάτωμα, μωσαϊκό, γύψινα διακοσμητικά στις κολώνες) που ήταν αναγκαίο να διατηρηθούν και να αναδειχθούν καθώς αποτελούσαν οργανικό μέρος της ταυτότητάς του.

Η λύση

Αναλαμβάνοντας εξ’ολοκλήρου όχι μόνο την κατασκευή και την διαχείριση της εκτεταμένης ανακαίνισης αλλά και το interior design, η δημιουργική ομάδα της Epitomēe Design προχώρησε -σε συνεργασία με τον πελάτη- σε μια ολιστική προσέγγιση του εγχειρήματος. Συγκεκριμένα χρησιμοποίησε τα vintage αρχιτεκτονικά στοιχεία του διαμερίσματος ως «αισθητική μνήμη» που ήρθε να πλαισιώσει το φουτουριστικό τελικό αποτέλεσμα, το οποίο και χαρακτηρίζεται από τις κομψές γραμμές, την ευρεία χρήση του highgloss λευκού και τον κρυφό φωτισμό.