Ανακαίνιση πενταόροφου κτίριου γραφείων

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ / Κολωνάκι, Αθήνα, Ελλάδα
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ / Ιούλιος 2016
ΕΚΤΑΣΗ / 950 τ.μ.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / Επαγγελματικός Χώρος
ΠΕΛΑΤΗΣ / Andersen Legal

Η έμφαση στην συνεργατικότητα, η διαμόρφωση χώρων για brainstorming και οι μοντέρνες γραμμές κυριαρχούν υφολογικά στην εκτεταμένη αυτή ανακαίνιση του downtown κτιρίου γραφείου γνωστής δικηγορικής εταιρείας.

Η πρόκληση

Έχοντας ως βασική κατεύθυνση από τον πελάτη την ανάγκη για ολική αναδιάταξη της εσωτερικής διαρρύθμισης των γραφείων, προκειμένου να ενισχυθεί και να καλλιεργηθεί το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των μελών της εταιρείας, η δημιουργική ομάδα της Epitomēe Design κλήθηκε να εντοπίσει την χρυσή τομή ανάμεσα στην ιδιωτικότητα (των προσωπικών γραφείων) και το ανοιχτό πνεύμα των κοινόχρηστων χώρων.

Η λύση

Αναλαμβάνοντας εξ’ολοκλήρου όχι μόνο τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την διαχείριση της ανακαίνισης αλλά και το interior design, η ομάδα μας είχε την αναγκαία ελευθερία κινήσεων προκειμένου να κινηθεί πολυεπίπεδα και στρατηγικά. Επιλέξαμε, πρώτα από όλα, την τοποθέτηση των γραφείων των δικηγόρων, για τα οποία προτιμήθηκαν διάφανα γυάλινα διαχωριστικά, περιμετρικά σε σχήμα L δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις ώστε ο εσωτερικός χώρος να χρησιμοποιηθεί δημιουργικά για την κοινόχρηστη βιβλιοθήκη, τα meeting rooms διαφορετικών μεγεθών και του ειδικά διαμορφωμένου inspirational χώρου για brainstorming. Όσον αφορά την ανάδειξη της reception και των κοινόχρηστων χώρων, αυτή επιτεύχθηκε μέσα από την ευφάνταστη χρήση κρυφού φωτισμού σε διαφορετικές επιφάνειες.