Five-storey Office Building Renovation

LOCATION / Kolonaki, Athens, Greece
COMPLETION / July 2016
AREA / 950 sq.m
CATEGORY / Commercial Space
CUSTOMER / Andersen Legal

Emphasis on collaborative work ethic and a space configuration that encourages openness, define the reputable law firm’s downtown office extensive renovation.

The challenge

The customer expressed to us the need for a complete rearrangement of the office’s layout and interior design, to strengthen and cultivate the spirit of cooperation. They were relying upon our creative team to deliver the ideal blending between the privacy of the personal offices and the open-mindedness of public spaces.

The solution

Taking broad responsibility not only for the design, construction and management of the renovation but also for the interior design, our team had the necessary multilevel freedom to achieve its goals. For the lawyers’ private offices layout, we followed the glazing facade’s ‘L’ perimeter. We were thus creating the conditions for the interior to be used creatively for the shared office library, different sized meeting rooms and specifically designed brainstorming space. As far as the reception and public areas, we choose to enhance them using a combination of hidden luminaires and different surface volumes.